Brusselsesteenweg 112, 1980 Zemst
Bestel telefonisch: 015 61 13 77

Over ons

“Al 70 jaar zitten we met ons ellebogen tot in het vlees. Wij weten wat lekker is en wat niet”
Kennis doorgegeven van generatie op generatie, kennis die al 70 jaar rijpt, kennis die wordt aangevuld door nieuwste technieken en methoden. Dat zijn de drie zaken die zorgen dat wij het lekkerste, gezondste en eerlijkste vlees in de streek hebben. “Komt gerust eens proeven!”
Heidi & Rudi
Ons team
Maak kennis met ons slagersteam
Rudi
Rudi
Zaakvoerder
Heidi
Heidi
Slagersvrouw
Peter
Peter
Meester-slager
Romy
Romy
Verantwoordelijke winkel
Ons team

Buiten kennis doorgeven van generatie op generatie, komt er ook wel wat romantiek aan te pas. Mijn schoonbroer André liep in zijn jonge tijd stage bij mijn vader. En daar, tussen de pensen en de sosissen, heeft hij dan mijn zus Romy leren kennen. Een aantal jaren later zijn ze getrouwd en hebben de beenhouwerij van mijn vader overgenomen, met steun van broer Frank. Hij is een leraar met een slagersmicrobe. Alhoewel hij het beroep zelf nooit heeft beoefend, heeft hij altijd een feeling gehad met onze zaak.

In 1998 hebben ze samen nog wat renovatiewerken uitgevoerd om helemaal mee te kunnen met de nieuwe technieken. Ons zus heeft dat helaas maar 14 jaar kunnen meemaken want in 2012 heeft zij haar gevecht tegen haar ziekte verloren. Met veel gemis in ons hart zetten we nu haar passie in de beenhouwerij verder. Rudi en ik, Heidi, heropenen op 6 april de winkel. Hetzelfde gerief, hetzelfde vakmanschap, maar met ne nieuwe frisse wind!

Rudi wordt zaakvoerder, en ik als vrouw des huizes ben zijn rechterhand. Onze meestergast, slager Peter, blijft natuurlijk in dienst. Hij heeft z’n beroep nog bij mijn vader & onzen andré geleerd. Zonder zijn expertise zou de beenhouwerij rap zijn glorie verliezen. Peter heeft eerst gewerkt onder vader Dirix, dan onder nonkel André. Dat het ene om te houden is, kunnen we dus wel zeggen!

Dat zijn de kopfiguren die de brug vormen van de koeien op de wei, richting slagerij. Maar dan moet het nog op een goeie manier bij de mensen geraken hé. Daar zorgt ons Romy voor. Zij bedient de klanten met kennis van zaken en veel plezier. Dat doet ze natuurlijk niet alleen, want ze krijgt nog hulp van mijn zus haar dochters Celine en Julie. Schatten van meiskes!

Geschiedenis

We kennen er wat van. Van lekker eten en van zaken doen. Sinds 1948 zitten we al tot aan onze ellebogen in het vak, en nu in 2018 zijn we nog steeds helemaal mee met het verhaal. Nonkel Louis opende 70 jaar geleden een echte goei beenhouwerij in de Hoogstraat, op 100 meter van onze huidige stek. Maar toen nonkel Louis na 10 jaar hard werken verhuisde, nam mijn vader, Julien, de pensen en de koteletten van hem over. En dat ging heel goed allemaal. We bedienden veel volk en al snel werd dat pand te klein. Dus in 1970 heeft mijn vader dit pand gekocht, dat was een kruidenierszaakske, en hij heeft daar een beenhouwerij van gemaakt. Dit jaar zit de zaak dus al 50 jaar in ons gezinneke.

1948 – 1958: Slagerij Dirix-Van Den Bossche (Louis & Nieke)
1958 – 1991: Slagerij Dirix-Lefèvre (Julien & Agnes)
1991 – 2018: Slagerij Coppens-Dirix (André & Romy)
2018 – …: Slagerij Ceulemans-Dirix (Rudi & Heidi)

[rev_slider_vc alias=”geschiedenis”]